De Flik-Flak Hal

Top locatie
Beste accommodatie
10.000 m2 vloeroppervlakte
's Werelds grootste gymnastische sportcomplex

 

De club

NU 1.700 leerlingen
Eén van de grootste gymnastiekclubs van Nederland.

 

Het Flik-Flak team

De organisatie telt zo’n 300 mensen
- Technisch kader, staf;
- werkgroepleden, stagiairs;
- vrijwilligers, directie; en
- een raad van toezicht o.a.

 

Het sportaanbod

...een breed aanbod van verschillende lessen binnen de disciplines:
- trampolinespringen
- turnen
- gymnastiek
- acrogym en dans.

Flik-Flak organiseert en verzorgt ook regionale en internationale (sport)kampen, grootschalige toernooien, voorstellingen en andere evenementen die aansluiten bij de persoonlijke levenssfeer van de betrokken sporters.

Stichting Flik-Flak is ook een omgeving/platform/netwerk/podium voor zowel de gymnastische sport als onderwijs, zorg, wetenschap en bedrijfsleven en is hierbij voortdurend op zoek naar business partners, ambassadeurs en fans!
Ook topsport is dan ook net ondernemen. Het begint met een talent, ambitie en een passie. Samen kunnen we er voor zorg dragen dat we de faciliteiten en het kwaliteitsniveau om talenten tot op topsportniveau op te leiden op orde zijn! Draag jij ook jouw steentje bij?

Geschiedenis

Flik-Flak is in 1995 opgericht. Voor ongeveer 20 leerlingen werden 4 uur per week sportlessen verzorgd in sociaal cultureel centrum De Schans in de wijk Maaspoort te ’s-Hertogenbosch. Na drie jaar verhuisde de club, met inmiddels 300 leerlingen, naar het bedrijventerrein in de wijk. De permanent ingerichte turnhal bleek met 900 leerlingen te klein en in 2004 verhuisde Flik-Flak wederom. Al snel groeide de wens naar een nieuwe accommodatie waar ook de 300 leerlingen die op de wachtlijst stonden aan de slag konden gaan. Dankzij subsidies van de gemeente ’s-Hertogenbosch, provincie Noord-Brabant en het Ministerie van VWS is de bouw van de nieuwe Flik-Flak Hal eind 2008 afgerond. Flik-Flak heeft zelf ook een flink bedrag bijgedragen en wist de bouwkosten relatief laag te houden door zelfwerkzaamheid en sponsoring. De totale kosten bedroegen ruim 8 miljoen.

Met een accommodatie van zo’n 10.000 m2 vloeroppervlakte is de Flik-Flak Hal het grootste gymnastische sportcomplex ter wereld en is de club met haar 1.700 leerlingen uitgegroeid tot een van de grootste gymnastiekclubs van Nederland.
Het sportaanbod omvat een breed aanbod van verschillende lessen binnen de disciplines gymnastiek, turnen, trampolinespringen, acrogym en dans. Daarnaast organiseert

Flik-Flak verzorgt ook regionale en internationale (sport)kampen, grootschalige toernooien, voorstellingen en andere evenementen die aansluiten bij de persoonlijke levenssfeer van de betrokken sporters.
Stichting Flik-Flak is ook een omgeving/platform/netwerk/podium voor zowel de gymnastische sport als onderwijs, zorg, wetenschap en bedrijfsleven.

Flik-Flak is een non-profit organisatie, een stichting zonder winstoogmerk.
Bij de organisatie zijn zo’n 300 mensen betrokken. Het Flik-Flak team bestaat uit technisch kader, staf, werkgroepleden, stagiairs, vrijwilligers, directie en een raad van toezicht.

Naar volledige website