De Flik-Flak Hal

Top locatie
Beste accommodatie
10.000 m2 vloeroppervlakte
's Werelds grootste gymnastische sportcomplex

 

De club

NU 1.700 leerlingen
Eén van de grootste gymnastiekclubs van Nederland.

 

Het Flik-Flak team

De organisatie telt zo’n 300 mensen
- Technisch kader, staf;
- werkgroepleden, stagiairs;
- vrijwilligers, directie; en
- een raad van toezicht o.a.

 

Het sportaanbod

...een breed aanbod van verschillende lessen binnen de disciplines:
- trampolinespringen
- turnen
- gymnastiek
- acrogym en dans.

Flik-Flak organiseert en verzorgt ook regionale en internationale (sport)kampen, grootschalige toernooien, voorstellingen en andere evenementen die aansluiten bij de persoonlijke levenssfeer van de betrokken sporters.

Stichting Flik-Flak is ook een omgeving/platform/netwerk/podium voor zowel de gymnastische sport als onderwijs, zorg, wetenschap en bedrijfsleven en is hierbij voortdurend op zoek naar business partners, ambassadeurs en fans!
Ook topsport is dan ook net ondernemen. Het begint met een talent, ambitie en een passie. Samen kunnen we er voor zorg dragen dat we de faciliteiten en het kwaliteitsniveau om talenten tot op topsportniveau op te leiden op orde zijn! Draag jij ook jouw steentje bij?

Trampolinepspringen bij Flik-Flak

De Flik-Flak springers komen in actie in de Springhal op de begane grond van de Flik-Flak Hal. In deze enorme ruimte is het achterste deel -waar de grote trampolines staan- tien meter hoog. Er worden lessen aangeboden voor recreatiesporters, en wedstrijdspringers, voor zowel grote trampoline als dubbelminitrampoline. Als op jonge leeftijd blijkt dat een kind talent heeft, wordt de mogelijkheid geboden door te stromen naar de jong-talent groep, welke de basis vormt voor de wedstrijdsport. In de lessen Jump Around komen alle springstoestellen aan de orde. In de diverse andere lessen wordt specifiek op een springtoestel getraind.

Trampolinegymnasten van Flik-Flak komt uit op alle nationale niveaus en ook internationaal wordt regelmatig deelgenomen aan toernooien. Hoogtepunt was de zilveren medaille van Flik-Flak springster Jessie van Ooijen bij de jeugd Wereldkampioenschappen in 2014 in Amerika en zeker ook de bronzen medaille van Flik-Flak springster Talitha Hanff bij de jeugd Wereldkampioenschappen in 2007 en de zesde plaats bij de jeugd WK in 2010 van Demi van Hoek.

Sinds het seizoen 2009-2010 is de Flik-Flak Hal ook het trainingscentrum van de nationale trampoline-equipe. Onder bondscoach Lennard Villafuerte trainen dagelijks de Oranje toppers Rea Lenders (achtste plaats Olympische Spelen 2004), Orlando en Fernando Götschin, Tara Fokké, Carmen Verstraten, Jeroen Kaslander, en Kirsten Boersma in de Flik-Flak accommodatie.

Voor mogelijkheden en lestijden, kijk je bij het lesrooster. De coördinator van de afdeling Trampolinespringen is Mirjam Snikkers.

Naar volledige website